1 Червня 2018
Новини

1 червня відзначають Всесвітній день батьків

1 червня відзначають Всесвітній день батьків

1 червня – 152-й день року (153-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 213 днів.

Міжнародні:

Всесвітній день батьків – був проголошений на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН (резолюція 66/292) у вересні 2012 року. І, починаючи з 2013 року, він відзначається щорічно «в честь батьків у всьому світі» у перший день літа – 1 червня. Мета свята – нагадати жителям планети про загальнолюдські цінності, захистити і затвердити ці цінності як основу міцної і моральної сім'ї. Адже саме сім'я (в першу чергу – батьки) несе відповідальність за виховання та захист дітей, за повний і гармонійний розвиток їхньої особистості.

Символічно, що саме в цей день, 1 червня, у всьому світі вже більше півстоліття відзначається інше свято, проголошене у 1949 році Конгресом Міжнародної демократичної федерації жінок, яке має безпосередній стосунок до родини, – Міжнародний день дітей.

Міжнародний день захисту дітей.

Всесвітній день молока. Вперше це свято відзначили у 2001 році за пропозицією Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Відтоді традиція набула поширення в багатьох країнах світу.

Мета свята – популяризація молока і молочних продуктів серед людей, а також інформування населення про діяльність, пов’язану з молоком і молочним виробництвом.

Національні:

Україна: День захисту дітей (Відзначається щорічно згідно з Указом Президента № 568/98 від 30.05.1998).

Самоа: Національне свято Незалежної Держави Самоа. День Незалежності (1962).

Багами: День праці.

Камбоджа: День посадки дерев.

Кенія: День Свободи.

КНР: День дитини.

Монголія: День матері та дитини.

Палау: День президента.

Росія: День Північного флоту.

США, Теннессі: День державності.

Туніс: День Конституції.

Італія, Неаполь: Фестиваль піци. Це головний фестиваль піци в світі й одна з найяскравіших подій Італії. Він проходить щорічно і триває трохи більше тижня, стаючи місцем паломництва всіх любителів цієї відомої італійської страви. Традиційно на цю подію з’їжджаються гості з багатьох країн світу. На кілька днів увесь Неаполь наповнюється неповторними ароматами базиліка, моцарели і свіжої випічки. Піца – візитна картка і їстівний символ Італії, в самій же країні така випічка – це символ Неаполя, який офіційно вважається її батьківщиною. На думку самих неаполітанців, тільки там вона справжня. Демонструючи свою любов і дбайливе ставлення до цієї страви, італійці щороку вшановують її на фестивалі піци.

Болгарія: Фестиваль рози.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, батьки
В тему