31 Травня 2018
Новини

Із жовчного міхура індійця хірурги дістали 4100 камінців

Із жовчного міхура індійця хірурги дістали 4100 камінців

Індійські лікарі видалили 4100 камінців із жовчного міхура чоловіка, який роками ігнорував гострий біль у животі.

43-літній Йогеш Єл скаржився на нестерпний біль у черевній порожнині, та ні разу не сходив до спеціаліста, аби встановити діагноз. Щоразу, як ставався напад гострого болю, індієць випивав жменю знеболювальних та антацидів (медпрепарати, які знижують кислотність шлунку. – Ред.). Пише видання «Метро».

Та минулого тижня, коли болі повернулися, чоловік врешті дозрів піти до лікарні. Він відвідав клініку Крішни в Нашику, мільйонному місті в штаті Махараштра в Західній Індії. І фахівці УЗД були шоковані, виявивши в жовчному міхурі пацієнта… 4100 камінців.

Лікарі екстрено провели Йогешу лапароскопічну операцію і витягли з нього цілу миску жовчних каменів. Двом медпрацівникам знадобилося дві години, щоби порахувати купу камінців діаметром від 3 до 4 міліметрів кожний.

Аміт Шарад Келі, хірург, який оперував Єла, сказав: «Він потрапив до нас минулого тижня після сильних болів у животі, які терпів протягом двох днів. Ця людина не шукала належного лікування і ковтала болезаспокійливі засоби щоразу, коли відчувала біль. Нам довелося виконати екстрену операцію після тестів, які показали, що у пацієнта багато жовчних каменів».

Йогеш, який управляє магазином обладнання, добре реагує на лікування і буде виписаний додому через кілька днів.

Камені, що утворюються в жовчному міхурі, зазвичай складаються з холестерину і не викликають симптомів, але можуть призвести до інтенсивного болю, якщо блокують жовчний протік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, індія, лікування, Лікарі
В тему