30 Травня 2018
Новини

30 травня відзначають День картоплі

30 травня відзначають День картоплі

30 травня – 150-й день року (151-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 215 днів.

Міжнародні:

Всесвітній день боротьби проти астми і алергії.

Всесвітній день боротьби з розсіяним склерозом.

День святої Жанни д'Арк. 30 травня католицькою церквою відзначається День святої Жанни д'Арк. Жанна д'Арк (суч. Фр. Jeanne d'Arc) – покровителька військових і Франції. У 1920 році офіційним указом папи Бенедикта XV Жанна д'Арк була зарахована до лику святих, хоча люди поклонялися їй протягом століть.

Національні:

Хорватія: День незалежності

США: День поминання.

Фіджі: День Рату Сір Лала Сукуна.

Перу: День картоплі. Щорічно 30 травня у Перу відзначається Національний День картоплі (Dia Nacional de la Papa). Сьогодні картопля є одним з найпростіших і розповсюджених продуктів і є практично у всіх кухнях світу. І хоча історія її появи, вирощування і вживання у кожного народу своя, але ставлення до цієї культури повсюдно склалося однакове – картопля припала до смаку і стала масовим продуктом у всьому світі.

А ось в Перу цей овоч не просто люблять, тут до нього відношення особливе. Картопля вважається в цій країні культурною спадщиною і національною гордістю перуанців. Його тут називають не інакше як «тато». Не секрет, що батьківщиною картоплі є Південна Америка, а перуанці стверджують, що саме в їхній країні він і з'явився приблизно 8 тисяч років тому. До речі, в Перу різновидів цієї бульби налічується понад 3 тисячі видів, і тільки тут до сих пір виросте найбільша кількість диких видів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему

Останні матеріали