29 Травня 2018
Новини

У Луцькій міськраді розбиралися, чому в місті неприємно пахне

У Луцькій міськраді розбиралися, чому в місті неприємно пахне

За вчорашній день до міської ради надійшло 26 звернень від лучан зі скаргами на неприємний запах.

Сьогодні члени робочої групи обговорили ситуацію щодо поширення неприємних запахів у обласному центрі Волині. До складу робочої групи увійшли працівники виконавчих органів міської ради, керівники комунальних підприємств, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області, управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Держпродспоживслужби, Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, Державного агентства водних ресурсів у Волинській області, Луцького відділу поліції, голова ГО «Автомайдан Волинь». Інформує прес-служба міськради.

За словами голови робочої групи, заступника міського голови Костянтина Петрочука, запахи в Луцьку мають несистемний характер.

Читайте також: Зі складу виконкому міської ради голову ОСББ виключили через візит до Брянська

«Причини виникнення неприємного запаху в Луцьку зосереджені в місті, адже ця проблема виникла ще минулого року. Джерелом була каналізаційна мережа Гнідавського цукрового заводу. Міська рада виділила більш як п’ять мільйонів гривень, каналізацію збудували, і запахів на Вересневому та в районі ЛПЗ нема. Крім того, на нашу думку, з Липлян поширення запаху – теж виключено, бо він був би відчутний у районі Вишкова. Скарг лучан із цього мікрорайону теж нема. Наступна версія – це каналізаційно-насосні станції «Луцькводоканалу», й це також виключено, адже вони провітрюються щоранку та щовечора, а запах поширювався в різний час і у різному місці. Тому найбільш імовірно, що неприємний аромат поширюється від несанкціонованих зливів відходів та незаконних захоронень решток тварин», – переконаний радник міського голови Ігор Поліщук.

Учасники робочої групи обговорили і питання проведення замірів повітря, що здійснює обласний лабораторний центр.

Крім того, працівники муніципальної варти спільно з представниками громадськості уже здійснюють патрулювання найбільш проблемних місць, де можливий злив нечистот.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сморід, луцька міська рада
В тему

Останні матеріали