28 Травня 2018
Новини

28 травня відзначають День брюнеток

28 травня відзначають День брюнеток

28 травня – 148-й день року (149-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 217 днів.

Міжнародні:

День брюнеток – неофіційне свято всіх темноволосих жінок. Однозначної думки про дату свята немає, в Інтернеті їх зустрічається кілька, але найбільш популярна дата – 28 травня. На жаль, немає даних і про те, хто і коли заснував це свято, проте є думка, що свято виникло як «відповідь» Дню блондинок, який відзначається з 2006 року.

Потрібно відзначити, що День Блондинок став вельми популярним святом у останні роки, і щоб брюнетки не відчували себе «обділеними», було встановлене і їхнє свято.

Незважаючи на те, що блондинок називають межею чоловічих мрій, саме чорняві жінки володіють особливим шармом, елегантністю, розумом, чарівністю і навіть деяким чаклунством. До того ж підсвідомо темний колір волосся асоціюється з практичністю, стриманістю і мудрістю, в той час як власниць світлої шевелюри багато хто вважає безпечними і навіть дурними. І хоча насправді такі стереотипи безпідставні, але традиція розділяти жінок на брюнеток і блондинок міцно вкоренилася в суспільстві.

Духів день – свято Віл і Марени, Вологи Земної, починається з вшанування предків, яких запрошують погостювати у будинок, розкидаючи по кутах будинку свіжі березові гілки.

Національні:

Азербайджан: День Республіки Азербайджан – у 1918 р. проголошена Азербайджанська Демократична Республіка, перша (після Кримської Народної Республіки) парламентська республіка на мусульманському Сході, що проіснувала до квітня 1920 р.

Україна: День прикордонника – в Україні відзначався з 2003 року по 2017 рік (у 1992—2002 відзначався 4 листопада); до цього в РРФСР та СРСР – починаючи з 1919 р.

Україна: Всеукраїнський день краєзнавства – в Україні відзначається починаючи з 2017 року, цей день 1925 року вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху.

Ефіопія: Національне свято Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія.

Непал: Національне свято Федеративної Демократичної Республіки Непал. День Республіки (2008).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято, брюнетки
В тему