27 Травня 2018
Новини

27 травня відзначають День хіміка

27 травня відзначають День хіміка

27 травня – 147-й день року (148-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 218 днів.

Національні:

День туркменського килима. В останню неділю травня у Республіці відзначається національне Свято туркменського килима. З 1992 року воно набуло державного статусу і в останні роки проводиться в єдиному в світі Музеї туркменського килима в Ашхабаді, де виставлено понад дві тисячі експонатів, серед яких є вкрай рідкісні.

Головна мета свята – відродження, збереження і творчий розвиток традицій туркменського килимарства. І в цей святковий день, за традицією, проводиться безліч заходів з популяризації національного мистецтва килимарства і залучення нового покоління в дану галузь.

День хіміка – професійне свято працівників хімічної та нафтохімічної промисловості. Він веде свою історію з радянських часів. День хіміка був заснований Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1 жовтня 1980 року «Про святкові і пам'ятні дні» і відзначається щорічно в останню неділю травня. Після розпаду СРСР традиція відзначати його в цей день збереглася в ряді країн пострадянського простору.

Киргизстан: День бібліотек Киргизстану.

Нігерія: День дітей.

Росія: Загальноросійський день бібліотек.

Росія: День народження Санкт-Петербурга.

Україна: День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. (Відзначається щорічно згідно з Указом Президента № 563/99 від 25.05.1999).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему