24 Травня 2018
Новини

Луцькі особливі діти стали учасниками міжнародного фестивалю на Закарпатті

Луцькі особливі діти стали учасниками міжнародного фестивалю на Закарпатті

X міжнародний фестиваль «Долина нарцисів» відбувся у травні цього року в місті Хуст.

Він зібрав 147 учасників з різних куточків України, Литви та Білорусі. І вперше вісім дітей громадської організації батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку представляли Луцьк. Інформує прес-служба міськради.

Танцювальний колектив «Соняшник» ГО «Даун-синдром» вразив глядачів неповторним запальним танцем «Волиняночка».  А численні спортивні змагання об'єднали і дітей з особливими потребами, і їх батьків, за що всі отримали чимало нагород.

Варто зазначити, що фестиваль щастя і надії став психологічною підтримкою для мам «дітей сонця», адже батьки переконані, що саме через талант і відбувається розвиток людей з особливими потребами.

Крім того, це була хороша нагода поспілкуватися, знайти нових друзів дітям, які не можуть вийти на вулицю без допомоги мами чи тата, але вони, всупереч проблемам здоров’я, танцюють, навчаються і працюють над собою.

За словами начальника управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліни Галан, міська рада завжди підтримує дітей з особливими потребами. Ось і цього разу саме за сприяння депутатів міської ради «діти сонця» мали можливість показати свої таланти на міжнародному фестивалі. А додому привезти незабутні враження про мальовничий Закарпатський край.

До речі, вже 1 червня танцювальний колектив «Соняшник» ГО «Даун-синдром» поїде до Бреста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, фестиваль, діти, синдром дауна
В тему