24 Травня 2018
Новини

«Сліпа юстиція»: в Ужгороді на хабарі піймали адвоката

«Сліпа юстиція»: в Ужгороді на хабарі піймали адвоката

Ужгородські поліцейські затримали правозахисника, який вимагав від клієнтів 2000 доларів неправомірної вигоди.

В Ужгороді на хабарі у 2 тисячі доларів США попався адвокат. Фігурант вимагав від родичів підсудних 4000 доларів США неправомірної вигоди за вирішення питання щодо пом’якшення покарання за напад на поліцейських. Повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України на сайті відомства.

Затримали нечистого на руку юриста сьогодні, 23 травня, коли він саме одержував частину обумовленої суми. Оперативники, діючи спільно з прокуратурою Закарпатської області, піймали адвоката на гарячому в приміщенні міського суду. 2 тисячі доларів США, які фігурант отримав як хабар, вилучено з місця події як речовий доказ.

Працівники управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції встановили, що захисник підсудних за чотири тисячі «баксів» «винагороди» обіцяв залагодити питання щодо винесення необхідного вироку.

Відомо, що в кінці минулого року клієнти адвоката напали на працівників поліції одного з районів, які прибули на виклик, та завдали тим тілесних ушкоджень. За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 («Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу») ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років. Адвокат же за гроші пообіцяв підзахисним вплинути на суддю, аби останній замість тюремного строку призначив їм умовний термін покарання.

Вирішується питання щодо затримання адвоката у порядку ст. 208  КПК України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, ужгород, кримінал, хабар, юристи, поліція
В тему