23 Травня 2018
Новини

«Запальні канікули»: хотіли «приколотися» над другом і спалили готель

«Запальні канікули»: хотіли «приколотися» над другом і спалили готель

Британські туристи випадково підпалили готельний номер, граючись із запальничкою та аерозолем.

Чотирьох молодих британців затримали в іспанському Магалуфі. Горе-туристів звинувачують у тому, що вони мало не спопелили готель. Затримані – дві 19-літні дівчини, Джорджія Джеймс і Лорен Сміт, і два трохи старших парубки – 21-річні Джеймс Браун і Брендон Маккагілл. Усі – з графства Дарем, Велика Британія. Про це пише видання «Метро».

Одягнений у форму офіцер цивільної гвардії супроводжував усіх чотирьох молодих людей до суду у головному місті Балеарських островів – Пальмі-де-Майорці. За даними поліції, вогонь спалахнув після того, як група друзів використала запальничку і аерозоль, щоб пожартувати над сплячим товаришем і «підпалити» йому ногу. Та п’яні пустощі мало не обернулися трагедією. Матрац, на якому спав хлопець, спалахнув. Вогонь швидко пожирав номер і перекинувся на сусідні. Були мобілізовані пожежники, місцева поліція і гвардійці.

Зі слів очевидців, минулої неділі, близько восьмої вечора, полум’я і густий чорний дим вихопилися з вікна одного з номерів і почали поширюватися на інші частини комплексу. У зв’язку із загрозою життю людей, понад 100 гостей у блоці, постраждалому від пожежі, були евакуйовані. А це два поверхи. Більше того, сім туристів опинилися у вогненній пастці на балконах і їх врятували пожежники.

Згодом правоохоронні служби встановили, що в кімнаті, де почалася пожежа, перебували дві молоді жінки і троє чоловіків, один з яких спав, а інші четверо турбували його, підносячи запальничку і аерозоль до ніг сплячому.

Фахівці з Криміналістичної лабораторії Цивільної гвардії Іспанії згодом підтвердили: спершу зайнявся матрац у цій кімнаті. «Полум’я повністю знищило номер і торкнулося інших. Експерти все ще підраховують збитки, але вже зрозуміло, що сума перевищить 175 500 фунтів стерлінгів, які знадобляться на ремонтні роботи, прибирання і відшкодування втрат, а також компенсації іншим відпочивальникам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, туристи, пожежа, поліція
В тему