22 Травня 2018
Новини

На Одещині випробовують повітряне таксі (фото)

На Одещині випробовують повітряне таксі (фото)

Одеський авіаційний завод продовжує працювати над своїм літаком Y1 «Дельфін», який нещодавно був запущений у виробництво.

За словами багатьох авіаційних фахівців, у «Дельфіна» є непогані шанси стати не тільки своєрідним повітряним таксі для бізнесменів, а й «навчальною партою» для авіаційних вишів і шкіл. Пише dumskaya.

Як зазначає видання, незважаючи на те, що авіазавод входить у структуру «Укроборонпрому», розробка літака ведеться не за державний рахунок, а за власні кошти підприємства.

Зовнішній вигляд дослідного зразка постійно змінюється.

«Два місяці тому завод придбав для Y1 партію трилопатевих гвинтів відомого європейського виробника. 230-сильний дизельний двигун французької фірми Safran, що працює на авіаційному гасі. Конструктори намагаються поліпшити умови його роботи», – йдеться у повідомленні.

За словами інженерів, «Дельфін» вже зараз доволі економна машина. На злітному режимі він споживає приблизно 30 літрів на годину, що набагато менше, ніж спорткари при швидкій їзді.

«Для чотиримісного літака це зовсім не погано, тому «Дельфін» має непогані перспективи для комерційного успіху», – зазначають фахівці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, літак, таксі, Фото, одеса
В тему