21 Травня 2018
Новини

Українські силовики відловили сімох мандрівних «злодіїв в законі»

Українські силовики відловили сімох мандрівних «злодіїв в законі»

У вівторок, 21 травня, відбулася міжвідомча нарада з участю керівників Національної поліції, Державної міграційної та Державної прикордонної служб, на якій підбивали підсумки оперативно-превентивних заходів під умовною назвою «Мігрант». Головував на нараді перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. Про це повідомляється на сайті НПУ.

Як повідомив голова Нацполіції Сергій Князев, у ході спецоперації «Мігрант», спрямованої на виявлення порушників міграційного законодавства, зокрема, протидію злочинним групам та окремим особам, які прибувають до країни для вчинення злочинів, було виявлено 539 кримінальних правопорушень, учинених іноземцями.

За даними головного поліціянта країни, в рамках спецоперації 392 особам повідомили про підозру. Виявлено 42 «кримінальних авторитети» з числа іноземних громадян, які порушили міграційне законодавство. З них затримано сім так званих «злодіїв у законі». Окрім того, встановлено, що за 5 місяців 2018 року на території України чужоземці скоїли 950 злочинів. 

Щодо 521 іноземного громадянина та особи без громадянства прийнято рішення про примусове повернення чи видворення за межі держави. З них 322 рішення вже задоволені та виконані. 

«Якщо ми видворяємо сотні людей, не використовуючи механізм заборони в’їзду, то цій людині нічого не заважає повернутись в Україну через інший пропускний пункт, навіть через добу-дві. Це марно витрачений час працівників поліції. Окрім того, необхідно налагодити спільну комунікацію Нацполіції, Державної прикордонної та Державної міграційної служб щодо доступу до інформації, яка зберігається у базах даних наших відомств», – відзначив глава Нацполіції.

Відзначимо, що ця операція – друге таке спільне відпрацювання перелічених вище силових відомств. Воно триває з лютого поточного року та націлене на документування протиправної діяльності організованих груп і злочинних організацій. Зокрема, створених на етнічній основі, що впливають на криміногенну ситуацію в регіонах та в державі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прикордонники, мігранти, кримінал, поліція
В тему