18 Травня 2018
Новини

18 травня відзначають Міжнародний день музеїв

18 травня відзначають Міжнародний день музеїв

18 травня – 138-й день року (139-й у високосні роки) у григоріанському календарі. До кінця року залишається 227 днів.

У XX і XXI століттях відповідає 5 травню юліанського календаря.

Міжнародні:

Міжнародний день музеїв. Щорічно 18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв (International Museum Day). І, звичайно, ті з нас, хто з нетерпінням чекає чергового походу в краєзнавчий музей свого міста або зустрічі з раритетними експонатами Ермітажу або Лувру, також причетні до сьогоднішнього свята.

Він з'явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв, ІКОМ (International Council of Museums, ICOM) було прийнято пропозицію російської організації про установу цього культурного свята. З 1978 року Міжнародний день музеїв став відзначатися більш ніж в 150 країнах.

День Рожевої Пантери. 18 травня 2015 року жителі планети вперше відзначили незвичайну дату – День Рожевої Пантери (Pink Panther Day) – нове свято, засноване в Королівстві Любові (співтоваристві друзів, членами якого є музиканти, кулінари і інші захоплені творчі натури).

Нагадаємо, що Рожева Пантера – відомий персонаж художніх та мультиплікаційних фільмів, улюблений як дітьми, так і дорослими. Засновники свята, відзначають, що саме здатність даного персонажа до нестандартного мислення і практичної реалізації своїх ідей (а конкретно – перефарбування світу в рожевий колір), його гумор і позитивний настрій і стали головними мотивами для започаткування цієї нової дати.

Національні:

Україна: День боротьби за права кримськотатарського народу

Україна: День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Гаїті: День прапора.

Данія: Битва при Дюббеле.

Крим: День пам'яті жертв депортації. День боротьби за права кримськотатарського народу.

Уругвай: Битва при Лас-Пьедрас під Монтевідео.

Туркменістан: День відродження, єдності та поезії Махтумкулі Фрагі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему