16 Травня 2018
Новини

У Луцьку обговорюють європейські стандарти виконання покарань

У Луцьку обговорюють європейські стандарти виконання покарань

У залі засідань Луцької міської ради відбулась Міжнародна конференція “Правові, соціальні, духовні, психологічні аспекти роботи закладів тюремного ув'язнення, тимчасового ув'язнення, закладів виправного типу та закладів пробації”.

Інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

З цієї нагоди до Луцька приїхали представники карних закладів Республіки Польща, гості з Києва та Львова. Відвідали міжнародну конференцію перший заступник міського голови Григорій Недопад, представники духовенства Луцька, керівники державних та громадських організацій обласного центру.

Привітав гостей нашого міста секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. “Ми вже працюємо над тим, як запровадити у нас європейські стандарти. Добре, що з нами діляться досвідом наші колеги-поляки, аби вберегти нас від помилок. Питання перебування людей у закладах виправного типу не нове, але у нас змінюється підхід до таких людей. Ми думаємо, як їм допомогти, як ми можемо вплинути на їх психологію. Тому наше обговорення допоможе таким людям швидше адаптуватися до життя. Пам'ятаймо, що на першому місці завжди є людина. Щоб вона не зробила - їй потрібно дати шанс”.

Сьогодні в Україні діє 148 установ тюремного типу, в яких перебуває 58 тисяч засуджених, а система виконання покарань реформується та оптимізується. Тому має бути напрацьований спільний план дій щодо вирішення проблем перебування ув'язнених за гратами і запобіганню повторному поверненню людини у місця позбавлення волі.

Відтак, досвід наших колег з Республіки Польща щодо роботи виправного закладу Старі Притули стане в нагоді.

Крім того, учасники конференції обговорили проблеми тюремного ув'язнення в Україні, впровадження пробації у нашій державі. Актуальним залишається працевлаштування та навчання осіб , які повернулися з місць позбавлення волі. Саме тому важливою є духовна та благодійна опіка таких людей та роль капеланів у закладах тюремного типу.

За словами першого заступника міського голови Григорія Недопада, з відкриттям Луцького міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції існує тісна співпраця органів місцевого самоврядування та працівників цієї установи. До слова, у нашому місті діє дві програми щодо підтримки людей, які повернулися з місць позбавлення волі.

На завершення міжнародної конференції учасники отримають відповідні сертифікати, відвідають Ковельську виправну колонію та Луцький слідчий ізолятор і підпишуть Меморандум про співпрацю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, конференція, луцька міська рада
В тему

Останні матеріали