15 Травня 2018
Новини

У Луцьку фестивалитимуть чорні коти

У Луцьку фестивалитимуть чорні коти

Конкурс-парад чорних кішок відбудеться у рамках фестивалю «Князівський бенкет».

Як зазначають організатори, у середні віки до котів ставились упереджено.

«Їх боялися. Особливо це стосувалося чорних котів! Адже чорний кіт вважався уособленням потойбічних сил і невід’ємним атрибутом відьми. А тому їх безжально знищували. І чорних, і за компанію, усіх інших, так просто, на всяк випадок... Така практика в результаті призвела до катастрофічних наслідків — надзвичайно швидко збільшились популяції мишей і щурів які були переносниками смертельних хвороб, зокрема чуми. А від цієї страшної напасті в ті часи вимирали цілі міста і провінції Європи», - йдеться в повідомленні.

На щастя, в часи з’їзду європейських монархів, Луцька це не стосувалося – коти мужньо стояли на сторожі міста, його припасів.

«А тому, щоб вшанувати усіх котів, які боронили Луцький замок від мишей і щурів, оголошуємо конкурс-парад ЧОРНИХ КОТІВ!», – кажуть в управлінні туризму та промоції міста.

Чорний означає – повністю чорний!  Тваринки з іншим окрасом до участі у виставці не допускатимуться.

Переможця чекають подарунки! Більш детальна інформація на сайті Луцької міськради.

Нагадаємо, 9 червня, відбудеться «Князівський бенкет», під час якого оживе історія і дух середньовіччя повернеться до Луцька.

Площа перед замком загомонить ярмарком, замайорить середньовічним вбранням, забряжчить лицарськими обладунками, зазвучить середньовічними мелодіями, запахне давніми стравами, огорнеться містикою й навіть… налякає своїми жорстокими законами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, фестиваль
В тему