11 Травня 2018
Новини

У Греції українця посадили за грати на 180 років

У Греції українця посадили за грати на 180 років

Моряк Денис Бровченко отримав довічне за перевезення нелегалів - сирійських біженців.

Громадяни ЄС і Туреччини, затримані за такими ж обвинуваченнями, відбуватимуть у грецьких в'язницях лише по кілька років з цього терміну. А ось українця очікує довічне. Пише Кореспондент.

Як зазначається, громадяни ЄС і турки, затримані за такими ж обвинуваченнями, відбуватимуть у грецьких в'язницях лише по кілька років.

На думку моряка, проблема в тому, що дипломати інших країн, на відміну від українських, якимось чином домовляються з грецькою владою щодо своїх громадян.

Бровченко також додав, що місцева влада не дає громадянам України можливості захистити себе, а представники українського консульства «ігнорують усі наші багаторазові прохання про допомогу, такі як юридична підтримка чи хоча б візит і консультація».

«Ми не знаємо, що зазначено в наших свідченнях, за якими статтями нас звинувачують, як захищатися в суді. Ніхто з нас раніше не мав проблем із законом! Усі опинилися тут, допомагаючи людям бігти від війни в Європу, яка їх приймає. Непомірний злочин, хіба ж ні? Не суперечимо: закон був порушений - і за це потрібно понести покарання, але воно непорівнянне з учиненим», - підкреслив українець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, греція, українці, суд
В тему