11 Травня 2018
Новини

Україні дозволили «віджимати» російське майно по всьому світу

Україні дозволили «віджимати» російське майно по всьому світу

Фактично своїм рішенням, котре зобов’язує російську сторону відшкодувати українським підприємствам збиток від втрат у Криму, палата суддів Третейського суду в Гаазі надала Україні право відлучати державну власність РФ у будь-якій точці планети. Це стверджує в своєму Twitter старший науковий співробітник Atlantic Council (Атлантичної ради США) Андерс Аслунд. І здійснювати таке вилучення мають на підставі Нью-Йоркської конвенції 1958 року.

«Відповідно до Нью-Йоркської конвенції від 1958 року (про визнання і виконання рішень іноземних арбітражних судів), сторона, котра перемогла у судовій тяжбі, отримує право вилучати державну власність фактично у будь-якій точці світу. І країни Заходу реально виконують приписи цієї конвенції», – заявив Аслунд.

Нагадаємо, напередодні палата суддів Гаазького суду зобов’язала Російську Федерацію, котра у 2014 році анексувала український Кримський півострів, відшкодувати низці українських компаній збитки, пов’язані з втратою ними матеріальної бази своїх підприємств на відібраній росіянами території. Позов проти Росії до Третейського суду в Гаазі подавали 18 українських компаній і одна юридична особа. Матеріальну шкоду, завдану їм діями РФ, позовники оцінили у 159 мільйонів доларів США.

Російський Мін’юст уже виступив із заявою, що не визнає рішення суду в Гаазі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суд, гаага, росія
В тему