9 Травня 2018
Новини

У Луцьку відзначили 73–тю річницю перемоги над фашизмом (фото)

У Луцьку відзначили 73–тю річницю перемоги над фашизмом (фото)

9 травня на меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулось урочисте святкування Дня перемоги.

Свято зібрало усіх, для кого цей день справді особливий. Ветерани, родини загиблих у Другій світовій війні, дорослі й діти – усі прийшли вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни біля центрального монументу на меморіальному комплексі «Вічна Слава». Серед присутніх – перші особи Луцька й Волині, зокрема голова Волинської ОДА Олександр Савченко, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад та інші.

Цього разу урочистості пройшли без тривалих промов. А виступ ветерана викликав розчулив багатьох, викликавши сльози. Завершилося дійство молитвою за мир в Україні.

– Цей день необхідно пам’ятати. Це День перемоги над ідеологією, яка вбивала тих, хто з нею не погоджувався, – зазначив Ігор Палиця, голова Волинської обласної ради. –  У цій страшній війні загинули мільйони українців. Якщо хтось буде намагатися говорити, що це не перемога – це не правильно. Це перемога українців і всього світу над злом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, Фото, свято
В тему