9 Травня 2018
Новини

Місто царя Давида знайшли за кісточками оливок

Місто царя Давида знайшли за кісточками оливок

До такого висновку дійшли вчені, проаналізували дерев'яну підлогу будівлі, ритуальний кубок та кісточки оливок. Також вони припусили, що місто існувало у 1006−950 роки до Різдва Христового.

Пишуть ЗМІ з посиланням на Dailymail.

«Ми впевнені в тому, що наші висновки інші археологи та історики сприймуть скептично, особливо з огляду на те, які матеріали ми використовували для датування. З іншого боку, навряд чи хтось буде заперечувати, що вік всіх зразків наближається до позначки в 3 тисячі років. Це вселяє в нас упевненість і вказує на те, що ми навряд чи помилилися», — заявив Аврахам Фауст з Інституту археології в Рамат-Гані Ізраїль.

Як зазначає видання, споруда була оточена стіною висотою в 1,5 метра, що й змусило вчених припустити, що «велике царство" Давида і Соломона дійсно існувало». Також, це може вказувати на те, що Іудея в той час була набагато менш розвиненою, ніж Ізраїль, і ніколи не була його складовою частиною.

Примітно, що жодна інша культура, яка існувала тоді на території Близького Сходу, не будувала будинки подібним чином і не використовувала такі матеріали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, ізраїль, наука, вчені, дослідження
В тему