7 Травня 2018
Новини

Подорожчання проїзду у тролейбусах обговорили у Луцьку

Подорожчання проїзду у тролейбусах обговорили у Луцьку

Вартість проїзду у тролейбусах Луцька найближчим часом може зрости.

Проект рішення виконавчого комітету «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті» обговорили під час круглого столу.

Так, вартість проїзду може підвищитися до трьох гривень за дорослого. Передбачається, що діти, учні та студенти і далі платитимуть гривню.

Причина подорожчання, за словами начальника фінансово-економічного відділу ЛПЕ Ірини Ковальчук, зокрема, у подорожчанні електроенергії. Її вартість зросла утричі і є одним із найбільших видатків підприємства. Крім того, левову частку прибутків депо витрачає на технічне обслуговування і ремонт електротранспорту. Ремонт контактних мереж теж потребує близько 8 мільйонів гривень. Також на підприємстві підвищили заробітну плату, оскільки значна нестача кадрів створює серйозну кадрову проблему. Крім того, у Луцьку – критична нестача тролейбусів. При потребі у 100 одиницях транспорту в місті курсують лише 42.

За словами першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, для своєчасного курсування тролейбусів необхідно збільшити автопарк більш ніж удвічі. Для цього міською владою вже вживаються заходи. Так, у планах – придбання десяти тролейбусів зі Швейцарії з кондиціонерами та купівля тридцяти одиниць електротранспорту за кредитні кошти від ЄБРР.

Проект рішення передбачає, що вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі) для підприємств, установ, організацій – 180 грн; для населення – 160 грн; для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І – IV рівнів акредитації – 50 грн.

Нові тарифи набудуть сили після відповідного рішення виконкому 15 травня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, транспорт, тарифи, громадський транспорт
В тему