4 Травня 2018
Новини

Луцькі «діти дощу» танцювали в Туреччині

Луцькі «діти дощу» танцювали в Туреччині

Делегація дітей та їхніх батьків ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» з обласного центру Волині повернулася зі Всесвітнього фестивалю для дітей з синдромом аутизму ANCA (Anca World Autism Fesтival). Він тривав із 23 по 27 квітня в турецькому курортному місті Аланья.

Як розповіла начальниця міського управління соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Ліна Галан, волиняни виступали пліч-о-пліч із однолітками з нашої держави, Азербайджану, Румунії, Нідерландів, Туреччини, Словенії, Австралії, Франції, Монако та Угорщини.

Під час фестивалю представники нашого міста презентували танцювальну композицію «Чарівний сад», отримавши нагородний кубок, дипломи і медалі. Натомість для волинської делегації організовували конференції, work soph, боулінг-турніри, перформенси, спортивні змагання. Також проводилися групові та індивідуальні заняття з дітками-аутистами.

– Торік ми подібно вітали наших учасників торішнього фестивалю. І була мрія, що наступного року діти-янголята знову зможуть поїхати до Туреччини, – каже чиновниця.

Мрія здійснилася, бо муніципалітет пішов на зустріч батькам дітей – повністю профінансував поїздку до Туреччини. До слова, Луцьк – єдине місто, влада якого жертовно і безкорисно пожертвувала гроші учасникам всесвітнього фестивалю для дітей з синдромом аутизму.

– Завдання кожного з нас – підтримувати дітей з особливими потребами, – зазначив радник міського голови Ігор Поліщук. – Мерія підтримувала, підтримує і буде підтримувати соціальні ініціативи. Наш обов’язок – допомагати дітям інтегруватися у суспільство. Радісні обличчя дітей та батьків – це те, заради чого ми працюємо. Тому й надалі будемо віднаходити ресурси для підтримки громадських організацій, які займаються з дітьми з особливими потребами.

Щоби не бути голослівним, радник мера повідомив радісну новину: муніципалітет знайшов придатне для зібрань і реабілітації приміщення на вулиці Огієнка для потреб «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята».

– Соціальна інтеграція цих дітей починається, по-перше, в родині. Потім – у школі, просто в дитячому колективі, оскільки не можна замикати таких діток у чотирьох стінах. А участь у подібному фестивалі – це просто чудова можливість побачити світ і проявити себе, – наголосив учасник ГО «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» Сергій Сидорчук.

До слова, луцькі «діти дощу» вже вдруге брали участь у Всесвітньому фестивалі для дітей з синдромом аутизму. Торік у квітні діти-вихованці ГО «Янголята» єдині з України були запрошені на цей незвичний фестиваль. Вони гідно представили Волинь і державу на фестивалі в творчих і спортивних змаганнях. За представлення танцювального перфоменсу «Кришталевий вальс» лучани отримали іменні відзнаки. Участь у спортивному марафоні оцінили медалями та кубком у командній естафеті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, діти, фестиваль, туреччина
В тему