4 Травня 2018
Новини

4 травня відзначають День Зоряних війн

4 травня відзначають День Зоряних війн

4 травня – 124-й день року (125-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 241 дні.

У світі в цей день святкують:

День Зоряних війн. 4 травня шанувальники всесвітньо відомої кіносаги «Зоряні війни» відзначають неформальний, але від цього не менш цікаве, свято – День Зоряних війн (Star Wars Day) або День Люка Скайуокера, як його іноді називають шанувальники цієї кіноепопеї, створеної американським режисером Джорджем Лукасом.

Фестиваль папуги. Проводиться у Верхній Гаронна (департамент на південному заході Франції) у перші вихідні травня, починаючи з п'ятниці, і збирає близько 40 лучників, одягнених в середньовічний одяг. Вони повинні потрапити з лука в семи кілограмового папугу, поставленого на верхівку 45-метрової щогли. Стрілок, якому вдасться збити птицю, стає королем свята. Свято бере свій початок у середньовіччі, коли затиснутий фортечними стінами, з життя, далекою від комфорту і безтурботності, городянин з дитячим захопленням кидався в розпал масового веселощів. А приводів для цього було безліч – календар католицької епохи майорів червоними днями в честь покровителів міста, гільдії, професії.

Національні:

Замбія: День праці.

КНР: День молоді.

Латвія: День відновлення незалежності.

Нідерланди: День поминання.

США, штат Род-Айленд: День незалежності.

Тонга: День наслідного принца.

Японія: День зелені. «Природна» назва свята пов'язана з ім'ям Імператора Сева і його глибокою любов'ю до живої природи. Незважаючи на відсутність реальної влади, імператор вів надзвичайно активне громадське життя, приймав іноземних послів і високі делегації з-за кордону, робив візити, брав участь у наукових конференціях, здійснював поїздки по Японії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему