3 Травня 2018
Новини

Кожен восьмий житель Землі залишився без електрики

Кожен восьмий житель Землі залишився без електрики

Мільярд людей - 13 відсотків усього населення Землі - до сих пір живуть без електрики. В основному це жителі Чорної Африки і Азії, 87 відсотків з них живуть в сільській місцевості.

Про це йдеться в доповіді Світового банку The Energy Progress Report.

У 2011-му Організація Об'єднаних Націй (ООН) спільно зі Світовим банком поставили собі за мету - до 2030 року добитися загального доступу до електроенергії. За прогнозами авторів дослідження, нинішніми темпами цю задачу не виконати. «Якщо цей тренд продовжиться, до 2030 року 674 мільйона чоловік будуть продовжувати жити без електрики. Світ поки не йде по шляху глобальної електрифікації», - йдеться в тексті.

У доповіді наголошується, що прогрес все-таки є: за ці кілька років електрика з'явилася в найменш розвинених країнах. Бангладеш, Ефіопія, Кенія і Танзанія щороку збільшують доступ свого населення до електроенергії на три відсотки, а влада Індії щорічно надає електрику 30 мільйонам своїх громадян.

Читайте також: Ввели в дію першу в світі електрифіковану дорогу для електрокарів

В даний час десятки мільйонів людей користуються сонячною електроенергією, отриманою завдяки домашнім системам на сонячній енергії, а також від ізольованих або міні-мереж. Однак, за даними Світового банку, вона доступна лише малій частині населення (від п'яти до 15 відсотків) в декількох країнах-першопрохідників в цій області. Росія до цих держав не належить. За даними дослідників, в країні тільки три відсотки від усієї споживаної енергії припадає на відновлювану.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, електроенергія
В тему