2 Травня 2018
Новини

Лікарі, юристи та вчителі частіше вживають алкоголь

Лікарі, юристи та вчителі частіше вживають алкоголь

Фахівці, які добре заробляють, такі як лікарі, юристи і вчителі, з більшою ймовірністю випивають регулярно в порівнянні з людьми із середнім доходом.

Про це йдеться theguardian.com.

Як з’ясувалося, число тих, хто вживає алкоголь, неухильно зростає з підвищенням соціально-економічного статусу. Найменше людей, що випивали на тижні, виявилося серед тих, хто займається фізичною працею, а це чорнороби, співробітники реєстратур або соцпрацівники. Серед управлінського персоналу або висококваліфікованих працівників (архітектори, медсестри, вчителі, юристи, лікарі й т. д.) ця цифра досягає 70 відсотків, зазначає dailymail.co.uk.

Відзначається, що те, як часто люди п’ють, також залежить від віку. Серед опитаних п’ята частина виявилася взагалі непитущою: в основному у віці від 25 до 64 років. Ті, хто найчастіше вживав алкоголь, були старші за 65 років. Молодь же часто п’є лише в п’ятницю і суботу, проте більше, ніж усі інші.

Читайте також: Дешевого алкоголю в цій країні більше не буде

Найбільш небезпечним вважається вживання спиртного людьми середнього віку. Часто вони таким чином «знімають стрес» або просто піддаються на акції в магазинах. У підсумку вживають алкоголь по чотири-шість днів у тиждень.

Національна статистична служба також зазначила, що вартість є важливим фактором при вживанні алкоголю. Тому установлення мінімальних цін на випивку може допомогти людям відмовитися від неї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, дослідження, алкоголь
В тему