2 Травня 2018
Новини

Мощі Папи Римського знайшли в сміттєвому баку

Мощі Папи Римського знайшли в сміттєвому баку

Посудина з фрагментом людської кістки, що імовірно належить канонізованому Папі Римському Клименту I, був знайдений на сміттєсортувальній станції в Лондоні.

Про це повідомляє theguardian.com.

Мощі зберігалися під склом в коробочці з гравіюванням «Oss. S Clementis »(лат. Кістка Святого Климента). Компанія з вивезення сміття шукає власника знахідки, а фахівці з'ясовують її цінність - такі реліквії були популярні в XVI столітті, їх часто підробляли, видаючи людські останки за святі.

Видання зазначає, що мешканці італійського монастиря Сан-Клементе-а-Казаурія впевнені - до сих пір велика частина останків Папи Римського зберігається у них у великій раку з мармуру. Інша частина його останків зберігається в побудованій на місці його будинку базиліці Святого Климента в Римі, а також в Інкерманському Свято-Климентівському монастирі.

Климент I однаково шанується і православною, і католицькою церквами. Він був четвертим Папою Римським і помер в 97, 99 або 101 році. Згідно з легендою, він загинув мученицькою смертю за те, що звертав язичників в християн в Херсонесі - за наказом імператора Траяна понтифіка прив'язали до якоря і втопили в морі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, великобританія, папа римський
В тему