2 Травня 2018
Новини

Контроль за «євробляхами» посилили на волинському кордоні

Контроль за «євробляхами» посилили на волинському кордоні

Волинянин намагався ввезти на митну територію України автомобіль Volkswagen з іноземною реєстрацією, 1997 року випуску. Чоловік намагався двічі перевезти через кордон те  ж саме авто.

Пише auto.24tv.

Під час оформлення документів на митному посту «Ягодин» чоловік подав польський технічний паспорт на транспортний засіб та нотаріальне доручення на право користування цим автомобілем, яке нібито було видане нотаріусом у місті Гродєцкі Мазовєцькі.

Проведеною перевіркою було встановлено, що за дві доби перед цією спробою чоловік уже намагався ввезти той самий Volkswagen з Республіки Польща, проте йому відмовили у пропуску у зв’язку з відсутністю документів про право власності на авто.

На запит управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії до Канцелярії нотаріальної у місті Гродєцкі Мазовєцькі польський нотаріус повідомив, що подане нотаріальне доручення ним не оформлялося, а його підпис на документі підроблений.

Читайте також: Водія на «євробляхах» оштрафували на 1,7 мільйона

Таким чином, було встановлено факт переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю і поданням органу доходів і зборів доручення на право користування автомобілем, одержаного незаконним шляхом.

Такі дії волинянина, відповідно до статті 483 Митного кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією. Відтак автомобіль Volkswagen 1997 року випуску тимчасово вилучений до рішення суду. Його вартість для обчислення суми штрафу експерти оцінили у 93,9 тис. гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, митниця, євробляхи, штрафи
В тему