1 Травня 2018
Новини

В результаті теракту в Кабулі загинуло дев’ятеро журналістів

В результаті теракту в Кабулі загинуло дев’ятеро журналістів

В афганському Кабулі вранці понеділка, 30 квітня, терорист-смертник підірвався в натовпі людей. Всього в результаті теракту загинули 30 осіб. Серед них – дев’ятеро журналістів.

Повідомляє інформаційний ресурс РБК.

Подвійний теракт стався у районі Шашдарак у Кабулі. З невеликим інтервалом прогриміли два вибухи біля будівлі Національного директорату безпеки Афганістану. Відповідальність за атаку узяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».

Reuters з посиланням на владу Афганістану інформує, що кореспонденти прибули для висвітлення першого вибуху, що стався вранці в Кабулі. Вони стояли неподалік від місця події, коли бойовік привів у дію ще один кустарний вибуховий пристрій. Семеро журналістів загинули на місці, двоє померли від отриманих ран у лікарні.

Серед загиблих співробітників ЗМІ журналіст TOLO News Яр Мохаммад Тохі, журналіст телеканалу 1TV Газі Расул і оператор Навруз Алі Раджабов, двоє працічвників телеканалу Mashal TV – Алі Салемі та Салім Талаш, а також троє співробітників Azadi Radio (афганське відділення «Радіо Свобода ») – журналістка і продюсер Фарішта Мухаррам Дураном, Абадулла Хананзія і Сабавун Какар. Дев’ята жертва другого вибуху – фотограф інформагентства Agence France-Presse (AFP) Ша Мараі.

Відзначимо, кабульський теракт забрав найбільше життів представників ЗМІ після вибухів, які влаштували терористи-смертники в січні 2016-го. Тоді жертвами серії терактів стали сім журналістів, ще 26 були поранені.

За даними Міністерства внутрішніх справ Афганістану, розправа над журналістами була спланована. Смертник потрапив у їхнє коло, показавши поліцейським прес-карту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, афганістан, теракт, смерть
В тему