1 Травня 2018
Новини

Виніс із вогню хлопчика, про якого всі забули.

Виніс із вогню хлопчика, про якого всі забули.

33-річний Олексій Коротєєв із Харкова врятував жителів 5-поверхівки від вогню, а з квартири, де була пожежа, виніс маленького хлопчика, про якого всі забули.

У день трагедії чоловік був на роботі, він охоронець в автомагазині, його офіс розташовується якраз навпроти 5-поверхівки. Помітивши, що на балконі другого поверху вогонь, кинувся на допомогу.

– Перше, що я робив, – це кричав «Пожежа, люди виходьте!»  Деякі мешканці потім підходили, говорили мені спасибі, адже вони мене почули і вчасно вийшли. Деякі відреагували пізно – коли вже намагалися вийти, то клуби диму такі були, що не можна було рухатися.

Люди почали вибігати, а Олексій, навпаки, кинувся в будинок – розчув плач дитини.

– Хлопчик виявився на вході в квартиру, він плакав. Дорослий з цієї квартири був на першому поверсі, мені здалося, що він в шоковому або неадекватному стані, може, в якомусь і сп’янінні. Я розумів, що якщо я туди зараз не прорвусь, якщо там є люди, а особливо діти, вони можуть загинути, – зізнається хлопець. – Його звуть Святослав. У мене самого син 1 рік і 9 місяців, тому я знаю, що таке бути батьком маленької дитини.

Батько ж Святослава під час НП був на роботі, бабуся ??поїхала на кладовище і ще не встигла повернутися, де була мати – не відомо, малюк був під наглядом у дідуся.

– Загоряння сталося на балконі, думаю, звідти і почалася пожежа. Ймовірно, це дід курив, – розмірковує Олексій.

Про те, що у Святослава сильний ангел-хранитель, свідчить ще й те, що за два з половиною роки його життя, – це друга пожежа, в якій він вижив.

– За словами батька, у них недавно була пожежа, згорів будинок, і там загинула його 8-місячна сестра, – каже Коротєєв.

Бачитися зі Святославом Олексій хотів би і в майбутньому, каже, що для нього це був перший досвід допомоги при пожежі, а, що робити в польових умовах, він знав, завдяки матеріалам ЗМІ та блогерів після трагедії в Кемеровому.

Квартира, де був Святослав, вигоріла вщент. Рятувальники повністю ліквідували вогонь через півтори години, а дід хлопчика опинився в лікарні з опіком рук. Двох людей з 5-го поверху виводили на вулицю, надівши на них протигази. Що стало причиною пожежі, встановлюється.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, пожежа, діти
В тему

Останні матеріали