29 Квітня 2018
Новини

29 квітня Всесвітній день танцю

29 квітня Всесвітній день танцю

29 квітня 119-й день року (120-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 246 днів.

У світі в цей день святкують:

Міжнародні:

День пам'яті всіх жертв застосування хімічної зброї.

Всесвітній день танцю. Це свято, присвячене всім стилям танцю, почали відзначати з 1982 року за ініціативою Міжнародної ради танцю (International Dance Council, CID) ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра, реформатора і теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».

День солідарності європейської міжпоколінної.

Всесвітній день поріднених міст. Свято проводиться щорічно в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст (World Federation of United Cities), заснованої в 1957 році.

День ахалтекінського скакуна. Щорічно в останню неділю квітня в Туркменістані відзначається День ахалтекінського скакуна національного надбання і предмета гордості країни. Цю породу коней жителі країни особливо шанують, обожнюють і люблять.

Свято Калачакри (Дуйнхор-хурал). Святкування Дуйнхор пов'язано з початком проповіді Буддою Калачакра-тантри, яка є основою філософії ваджраяни. Калачакра означає буквально «колесо часу» і є однією з найбільш езотеричних концепцій буддійської тантри. Головна мета навчання Калачакра-тантри, так само як і будь-якого іншого буддійського вчення досягнення стану Просвітлення (стану Будди), внутрішньої реалізації.

Національні:

Україна: Всеукраїнський День футболу.

Данія: День народження принцеси Бенедикти.

Японія: День зелених насаджень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, яке сьогодні свято
В тему