27 Квітня 2018
Новини

Стадіон «Вемблі» може піти з молотка за 600 млн фунтів

Стадіон «Вемблі» може піти з молотка за 600 млн фунтів

Американський мільярдер пакистанського походження Шахід Хан, власник англійського футбольного клубу «Фулхем», запропонував Футбольній асоціації (FA) Англії 600 млн фунтів ($835 млн) за стадіон «Вемблі», пише Financial Times.

За даними інших британських видань, сума може бути трохи вищою – до 1 млрд фунтів.

На «Вемблі» тренується футбольна збірна Англії, до того ж зараз він тимчасово виконує функції домашнього стадіону ФК «Тоттенхем». Будівництво нової арени було завершено в 2007 році, і в разі продажу вона вперше потрапить у руки іноземних інвесторів. Витрати на її спорудження сягнули близько 800 млн фунтів, і FA ще треба погасити близько 150 млн фунтів боргу.

Ш. Хан є великим шанувальником спорту. У США йому належить команда Національної футбольної ліги (НФЛ) «Джексонвіль Джагуарс» зі штату Флорида. З 2013 року одна з ігор «Ягуарів» замість домашнього поля проходить на «Вемблі», але власник клубу підкреслив, що не має наміру переводити його базу в Лондон на постійній основі.

Мільярдер обіцяє «зберегти дух і суть» Вемблі «незмінними». FA зможе проводити основні матчі, зокрема міжнародні ігри і фінал кубка Англії з футболу, і збереже права на кейтеринг, які оцінюються в 300 млн фунтів. Але в жовтні-листопаді через конфлікт із сезоном НФЛ англійська збірна, ймовірно, буде змушена грати в іншому місці.

Капітал Ш. Хана, зароблений у США на продажу автокомпонентів, оцінюється Forbes у $7,2 млрд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, футбол, великобританія, вемблі, спорт
В тему