26 Квітня 2018
Новини

На хабарі спіймали «зама» луцького мера і суддю

На хабарі спіймали «зама» луцького мера і суддю

В обласному центрі Волині у хабарництві викрили одного із заступників міського голови та очільника одного із судів.

За даними департаменту захисту економіки Нацполіції, у Луцьку співробітники відділу протидії хабарництву НПУ у співпраці з обласною прокуратурою викрили у хабарництві одного із заступників в. о. Луцького міського голови, а також голову суду. Про це повідомив заступник начальника департаменту Руслан Марчук, пише прес-служба поліції Волині на офіційному сайті відомства.

Зі слів Марчука, загальна сума неправомірної вигоди, яку отримали фігуранти справи, чималенька – 27 000 дол. США.

«Під час слідства було встановлено, що один із заступників міського голови спільно зі службовими особами Луцької міської ради організували корупційну «схему» вирішення питань, що входять до їхньої компетенції», – розкрив подробиці Руслан Марчук. – Щоб приховати свою «трудову» діяльність, залучили посередника». 

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, відкритому слідчим управлінням поліції у Волинській області за ч. 3 ст. 368 ККУ здійснювали ГПУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Правоохоронці встановили, що заступник міського голови вимагав за сприяння у процедурі узаконення та реєстрації права власності вже збудованого житлового будинку 17 000 доларів. Неправомірну вигоду зловмисники отримували у кілька етапів. Також було встановлено факт посередництва «зама» Луцького міського голови під час вимагання хабара в розмірі 10 тис. дол. головою одного із судів області за винесення позитивного рішення під час розгляду судового провадження. У цьому епізоді фігуранти також залучили посередника і отримували неправомірну вигоду частинами.

Напередодні, 25 квітня, правоохоронці провели затримання підозрюваних, а саме заступника міського голови, трьох службовців Луцької міськради, очільника одного із судів області та посередників, під час одержання ними неправомірної вигоди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, хабар, суд, прокуратура, поліція
В тему