23 Квітня 2018
Новини

Генсек ООН оголосив про початок нової холодної війни

Генсек ООН оголосив про початок нової холодної війни

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш визнав неефективність Ради Безпеки і розповів про початок нової холодної війни.

Про це він заявив у інтерв’ю шведському телеканалу svt.se.

Відповідаючи на запитання про законність авіаударів країн Заходу щодо Сирії у відповідь на інформацію про нібито хімічну атаку в місті Дума, він сказав: «У нас є зрозумілі правила для вирішення таких ситуацій, але тепер важливо не озиратися назад».

«Холодна війна повернулася, – заявив він, зазначивши, що в порівнянні з аналогічним періодом XX століття є істотні відмінності. – Тоді був серйозний конфлікт між США і Радянським Союзом. Тепер Вашингтон і Москва не контролюють усіх, як це було тоді. Багато країн дуже активні в регіоні: Туреччина, Іран, Саудівська Аравія та інші, немає двох однорідних контрольованих блоків».

«Під час холодної війни існують функції для діалогу, контролю і комунікації, щоб гарантувати, що, коли виникне ризик конфронтації, події не будуть виходити за рамки контролю. Тепер у них більше немає механізмів. Ось чому ситуація була настільки небезпечною, і я радий, що все заспокоїлося», – сказав генсек.

Гутерріш назвав конфлікт між Росією і Заходом серйозним. «Ми повинні зробити все можливе, щоб відновити діалог, щоб сторони змогли подолати напруженість, яка досягла минулого тижня свого апогею», – резюмував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали