19 Квітня 2018
Новини

У світі стрімко поширюється дивне захворювання

У світі стрімко поширюється дивне захворювання

У різних країнах світу лікарі відзначають збільшення кількості хворих на дивне захворювання – шерофобію, або так званий страх щастя.

Про це повідомляє «24 канал».

Як розповіла психолог Керрі Баррон, шерофобія, або херофобія, – це сильний незрозумілий страх перед веселощами, радістю, страх бути щасливим.

Тобто люди бояться, що якщо вони будуть безтурботними і щасливими, то з ними обов’язково станеться щось погане. Цей страх щастя тісно пов’язаний зі страхом отримання задоволень (гедонофобія).

«Шерофобія може розвинутися через негативний досвід у минулому і страх конфлікту з коханою людиною. Якщо ви відчуваєте страх перед задоволенням – це може бути через те, що у вашій підсвідомості воно пов’язане з гнівом, покаранням або приниженням», – зазначила Баррон.

Про наявність захворювання може свідчити п’ять ознак. Якщо у вас відчуття, що прагнення до щастя – це марна трата часу, чи коли з’являється почуття тривоги під час запрошення на багатолюдний захід.

Про фобію може також свідчити виникнення поганого передчуття від думок про щастя чи відмова від дій, які можуть посприяти позитивним змінам у житті, через страх, що трапиться щось лихе.

Людину може переслідувати переконання, що якщо вона буде проявляти радість, то зіпсує відносини з друзями або членами сім’ї. Або ж відчуття, що ви станете поганим, коли почуваєте себе щасливим.

Лікують страх щастя тими ж методами, що і депресію. Та, за словами Керрі Баррон, ці методи зовсім неефективні. Тож варто шерофобію лікувати веселощами, відвідуванням світських заходів та іншим – тим, що приносить позитивні емоції та задоволення від подій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему