19 Квітня 2018
Новини

Рауль Кастро іде у відставку з поста президента Куби, завершивши династію

Рауль Кастро іде у відставку з поста президента Куби, завершивши династію

Нинішній глава Куби готується покинути свій пост на користь когось не з клану Кастро. Вперше за півстоліття найвищу посаду на Острові свободи обійме не представник сім’ї Команданте.

В Гавані оголосили, що 86-літній глава Куби Рауль Кастро, котрому віжки правління державою перейшли 12 років тому від брата Фіделя, йде у відставку. Причому вперше після Кубинської революції, що відбулася півстоліття тому, влада буде передана комусь не з династії Кастро.

Про це пише видання The New York Times.

Його наступником має стати 57-річний Мігель Діас-Канель Бермудес, прихильник комуністичної партії, котрий народився через рік після того, як Фідель оголосив про свою владу на Кубі. Бермудес – представник покоління кубинців, чий єдиний стосунок до революції – життя серед її наслідків: у ранні роки достатку, період злиднів після розвалу Радянського Союзу і, нарешті, потепління відносин зі Штатами.

Читайте також: Помер старший син Фіделя Кастро

Ще в середу вранці офіційні особи почали збиратися в Гавані і висунули Діаса-Канеля як єдиного кандидата на заміну пана Кастро.

За два терміни перебування на посту Рауль Кастро привів країну до найбільших змін за останні десятиліття. Так, він відкрив комуністичну острівну країну в невеликому, але життєво важливому приватному секторі й покращив дипломатичні відносини зі США. Це кардинальний відхід від політики його брата, але це стало можливим тільки через те, що він теж має прізвище Кастро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему