19 Квітня 2018
Новини

«Укрпошта» розпочинає безготівкове обслуговування

«Укрпошта» розпочинає безготівкове обслуговування

Нацбанк надав "Укрпошті" ліцензію на грошові перекази у гривні.

«Укрпошта» отримала ліцензію від Національного банку на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Також регулятор зареєстрував договори про участь ПАТ у міжнародних платіжних системах. Про це повідомляє прес-служба «Укрпошти».

Також підписано договори про участь «Укрпошти» у міжнародних платіжних системах VISA і MasterCard та розпочато процедуру вступу в Національну платіжну систему "Український платіжний простір".

«Укрпошта» розпочинає безготівкове обслуговування

Таким чином клієнти “Укрпошти” вже найближчим часом зможуть платити за товари і послуги платіжними картками — через платіжні термінали на поштових відділеннях, на Інтернет-сайті чи в мобільному додатку.

Це буде сприяти розширенню фінансової інклюзії, зокрема створить нові можливості для доступу до фінансових послуг населення в сільській місцевості та віддалених районах України, сприятиме збільшенню рівня безготівкових розрахунків в Україні та підвищенню якості на ринку платіжних послуг.

«Укрпошта» розпочинає безготівкове обслуговування

В.о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Смілянський вважає, що «клієнти давно чекали можливість оплатити товари і послуги платіжними картками».

«Розрахуватися в відділеннях можна буде через платіжні термінали «Укрпошти», або на Інтернет-сайті, або в нашому мобільному додатку. Також в «Укрпошті» тепер можливо отримувати готівку з платіжних карт. Такі операції будуть здійснюватися без посередництва банку-еквайера, що дозволить знизити собівартість їх проведення», – зазначив Смілянський.

Для розрахунку банківськими картками у відділеннях “Укрпошти” через систему держзакупівель Prozorro вже закупили 5 тисяч платіжних терміналів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему