17 Квітня 2018
Новини

13 тисяч декларацій із сімейними лікарями вже підписали волиняни

13 тисяч декларацій із сімейними лікарями вже підписали волиняни

Аналіз використання коштів медичної субвенції та пропозиції щодо додаткового виділення коштів для забезпечення діяльності медичних закладів області обговорили сьогодні, 17 квітня 2018 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Олександра Савченка.

Про це повідомив відділ інформаційної політики облдержадміністрації voladm.gov.ua.

Нагадаємо, розпочалася реформа фінансування первинної ланки в системі охорони здоров’я. Так, з 1 липня 2018 року в медичних закладів з’явиться можливість підписання договорів з Національною службою здоров’я України щодо обслуговування громадян, які укладуть декларації з лікарями. Це, своєю чергою, передбачить фінансування первинки за принципом «гроші йтимуть за пацієнтом».

– Наразі ж на одного жителя для забезпечення первинної медико-санітарної допомоги виділяється 240 грн. Та після того, як заклад автономізується, тобто набуде статусу комунального некомерційного підприємства, та укладе договір з Національною службою здоров’я України, ця сума становитиме 370 грн. Більше того, для дітей та громадян, старших за 65 років, цей показник матиме коефіцієнт «2», тобто подвоюватиметься. Це дуже серйозний фінансовий ресурс, який можна буде отримати вже з другого півріччя цього року, – наголосив Ігор Степанович.

Читайте також: 7 актуальних запитань про вибір «сімейного лікаря»

Незважаючи на це, в області є райони та міста, у яких цей процес йде дуже повільно. Для прикладу, Ігор Ващенюк навів кількість підписаних декларацій з лікарями у розрізі районів.

Так, серед лідерів: Луцький район – підписано 1 тис. 600 декларацій, Любешівський район – 1 тис. 200 декларацій, Любомльський – 1 тис. 300 декларацій, Маневицький – 2 тис. 500 декларацій, м. Луцьк – більш як 4 тис. декларацій. Натомість у Володимир-Волинському районі – 43 декларації, у Рожищенському – 13, у Камінь-Каширському – 48. Загалом в області укладено майже 13 тисяч декларацій із сімейними лікарями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему