17 Квітня 2018
Новини

У Мережі з’явився сторічний мем

У Мережі з’явився сторічний мем

Один із користувачів Twitter розмістив у своєму акаунті жартівливу картинку, вперше опубліковану в 1921 році в одному з журналів.

В Інтернеті зображення охрестили «найпершим мемом», – пише Internet.ua.

Двокомпонентний комікс поєднує малюнок-ескіз вишуканого джентльмена з одного боку і його безглуздого двійника – з іншого. Підписи свідчать: «Як ти уявляєш свою зовнішність під час фотоспалаху» і «Як ти виглядаєш насправді».

Читайте також: Бодибілдери зняли пародію на відео Ріанни (відео)

Оригінальний пост отримав вірусну популярність: він набрав майже 100 тисяч лайків і понад 30 тисяч репостів. Підписники не відразу повірили в справжність картинки – настільки вона схожа на нинішні жарти в соцмережах. Однак автор треду опублікував скан самого журналу, чим довів автентичність зображення.

Користувачі погодилися, що цей жарт свідчить про існування мемів задовго до появи Інтернету. Деякі коментатори припустили, що картинку намалював любитель мемів із майбутнього, якому вдалося побудувати машину часу.

Читайте також: Дві відчайдушні журналістки ВВС провели свій радіоефір оголеними

Жарт був опублікований у сатиричному журналі Judge майже сто років тому. При цьому, найімовірніше, для читачів початку XX століття комікс був смішнішим, аніж він видається через століття. Адже через відсутність електричних фотоспалахів зйомка проводилася за допомогою згоряння магнієвих сумішей, що супроводжувалося неприємним запахом, гучним звуком і виділенням білого порошку – осаду, який залишався на одязі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали