17 Квітня 2018
Новини

Росіяни, залишайте британські виші заради МГІМО та їдьте на Далекий Схід

Росіяни, залишайте британські виші заради МГІМО та їдьте на Далекий Схід

Унікальний проект «Highly Likely Welcome Back, або пора додому!», який запустило Росспівробітництво, набирає обертів. Він покликаний створити умови для повернення російських студентів із Великої Британії та інших країн, «що проявляють недружнє ставлення» до Росії. Про це пише російський «Коммерсант».

Творці проекту впевнені, що значна кількість молоді за кордоном хоче повернутися до Росії «з політичних причин». Студентам, які повернуться «на родіну», обіцяють допомогти вступити і продовжити навчання в МГІМО або працевлаштуватися.

«Гостро стоїть питання про безпеку наших молодих людей, які навчаються за кордоном. Є серйозні побоювання, що молоді росіяни можуть постраждати від провокацій у країнах, які проявляють недружнє ставлення до нашої країни», – заявила під час презентації проекту представник Росспівробітництва Оксана Буряк.

Передбачається, що студенти, які зараз навчаються за кордоном у бакалавраті, отримають можливість перевестися в один з провідних російських вишів, а ті, хто планує вступати до магістратури, зможуть подати документи за прискореною процедурою розгляду.

Читайте також: Найдивніші студентські традиції зі всього світу

За даними Міносвіти РФ на 2017 рік, у зарубіжних вишах навчаються близько 60 тис. російських студентів. Тим студентам, які вже закінчують навчання, автори програми обіцяють допомогти з працевлаштуванням. Зокрема, голова підприємницького співтовариства «Преактум» Олег Мансуров запевнив, що рівень заробітної плати випускників «за деякими напрямками в Росії набагато вищий, ніж в Європі», і додав, що фахівці із закордонною освітою «вже міняли місце проживання, а значить, будуть готові в разі амбітних проектів переїхати і на Далекий Схід».

При цьому опитані виданням студенти й експерти у Великій Британії кажуть, що ніякого тиску не відчувають, а в британському посольстві в Росії запевнили, що в їхній країні, «як і завжди, дуже раді росіянам, які приїжджають задля навчання або туризму».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему