16 Квітня 2018
Новини

Facebook витратив мільйони доларів на охорону Цукерберга

Facebook витратив мільйони доларів на охорону Цукерберга

У 2017 році компанія Facebook витратила близько дев’яти мільйонів доларів на забезпечення безпеки засновника соцмережі та генерального директора Марка Цукерберга. Про це повідомляє money.cnn.com.

Зазначена сума включає витрати на забезпечення роботи приватного літака: паливо, витрати на екіпаж, харчування. Крім того, Facebook також оплачує особисту охорону і системи безпеки в резиденціях засновника мережі. У порівнянні з 2016 роком (5,8 мільйона доларів) видатки на охорону і приватні літаки були збільшені на 50 відсотків.

У компанії відзначили, що такі заходи пов’язані з «погрозами особистій безпеці, що виникають з його посадових повноважень як засновника, голови ради директорів і головного виконавчого директора». «Ми вимагаємо таких заходів безпеки для благополуччя компанії через важливість пана Цукерберга для Facebook», – ідеться в заяві.

CNN відзначає, що компанії нерідко покривають ці види витрат щодо високопоставлених керівників. Зокрема, в 2017 році Apple витратила близько 317 тисяч доларів на забезпечення безпеки і подорожі свого керівника Тіма Кука.

Читайте також: «Мені шкода», – Цукерберг про витік даних

10 квітня гендиректор Facebook Марк Цукерберг виступив у Сенаті та Конгресі США у справі про масштабний витік особистих даних користувачів соціальної мережі. Facebook визнав, що компанія Cambridge Analytica, яка спеціалізується на політичному консалтингу, отримала доступ до персональних даних 87 мільйонів людей. Це було зроблено через додаток thisisyourdigitallife, котрий обіцяв скласти психологічний портрет користувача, який його завантажив. Постраждали як користувачі, які встановили програму на смартфони, так і їхні друзі.

За минулий рік Facebook виявився втягнутим ще в один скандал. За даними американської влади та самої соцмережі, перед виборами президента США там була розгорнута дезінформаційна кампанія з використанням фейкових профілів. Її організатором називають російське Агентство інтернет-досліджень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему