14 Квітня 2018
Новини

Росія заздалегідь попередила Асада про авіаудар з боку США

Росія заздалегідь попередила Асада про авіаудар з боку США

Уряд Сирії запевняє, що ранкові авіаудари, завдані бомбардувальниками США і союзників, мали «мізерні наслідки».

Офіційний речник режиму Башара Асада прокоментував ранкові удари, яких по об’єктах сирійської армії спільно завдали пілоти США, Франції та Великої Британії. За словами представника Асада, ці авіаудари мали «мізерний вплив» завдяки тому, що башарівців завчасно попередила про них Москва. Про це пише британське видання «Експрес».

«Ми заздалегідь отримали попередження про цю атаку від росіян і евакуювали всі військові бази ще кілька днів тому», – переконує представник Асада, у якого взяли коментар журналісти Reuters.

За словами сирійського чиновника, близько третини із 30 ракет, випущених по об’єктах асадівців авіацією союзників, були збиті. «Ми знівелюали цю атаку», – запевняють  в сирійському уряді. 

Натомість у Сирійській обсерваторії з прав людини заявили, що в результаті ранкових авіаударів у Дамаску були знищені елітні підрозділи сирійських військових. 

Нагадаємо, рано-вранці суботи, 14 квітня, військові льотчики Сполечених Штатів, Британії та Франції точково завдали аіаударів по окремих об’єктах на території Сирії. Такі узгоджені дії трьох країн стали реакцією на застосування минулих вихідних сирійськими збройними силами хімічної зброї під час штурму Східної Гути (передмістя Дамаска), підконтрольної бандформуванням. Унаслідок ужитку асадівцями хімзброї загинуло багато цивільного населення міста Дума. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему