12 Квітня 2018
Новини

День космонавтики: коли святкують і як вітати

День космонавтики: коли святкують і як вітати

День космонавтики відзначається 12 квітня з 1962 року. Відзначати його запропонував Герман Титов, льотчик-космонавт, який є дублером знаменитого Юрія Гагаріна, того самого першого космонавта. Уже в 1968 році свято отримало світове визнання і стало називатися Всесвітнім.

7 квітня 2011 року на спеціальному пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН прийняли резолюцію, яка офіційно проголосила 12 квітня Міжнародним днем польоту людини в космос. Співавторами резолюції стали більш ніж 60 держав.

Раніше віце-прем’єр України В’ячеслав Кириленко запропонував уряду скласти звернення до Президента з проханням перенести День космонавтики на іншу дату. «Ми повинні звернутися до Президента України, щоб він видав указ про іншу дату – так само, як він зробив, перенісши День захисника Вітчизни з 23 лютого на 14 жовтня», – сказав віце-прем’єр.

Кириленко притримується думки, що нова дата святкування повинна бути пов’язана з «новітньою українською історією». Він вважає за необхідне «переорієнтувати світогляд на те, що зроблено українцями». Як конкретну дату запропонував 19 листопада (в 1997 році цього числа полетів у космос перший українець Леонід Каденюк на американському шатлі «Колумбія»).

***

У Всесвітній день космонавтики бажаємо привітати всіх фахівців, чия діяльність тісно пов’язана з розумінням космосу! Ваша робота – це внесок у сучасну науку, свіжі знання, які ми можемо заповісти нашим нащадкам. Дякуємо вам за те, що ви займаєтеся цією відповідальною і небезпечним справою в ім’я інформаційного прориву, який здатний зробити наше життя особливо цікавим.

***

Вітаю зі Всесвітнім днем космонавтики. Бажаю високих і щасливих польотів у життя, цікавих і важливих відкриттів у діяльності, оптимістичного настрою і правильних налаштувань тільки на перемогу, чудесних ідей і постійного підкорення усе нових і нових просторів таємничого космосу.

***

У Всесвітній день космонавтики хочу побажати чистого і ясного неба, космічних просторів щастя і натхнення. Нехай зірки вказують вірний шлях до успіху, нехай кожен день радує новими відкриттями, крутими злетами до хмар сокровенних мрій душі та серця.

***

Вітаємо з професійним святом мужніх людей, чия повсякденна робота пов’язана з небом і космонавтикою. Нехай ваші мрії і прагнення завжди будуть високими, ваше здоров’я і самопочуття дозволяє вам довгі роки бути в строю, а ваші близькі радують вас турботою і теплотою душі.

***

Вітаю зі святом високих і красивих польотів, із Всесвітнім днем космонавтики. Бажаю неймовірного припливу сил і постійного потоку цікавих думок, бажаю безперервного успіху в діяльності і гучної слави в цій галузі. Нехай життя прекрасно поєднує вдалі злети, щасливі польоти і благополучні приземлення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему