12 Квітня 2018
Новини

Польща підтримає Волинь у розвитку ягідного напрямку

Польща підтримає Волинь у розвитку ягідного напрямку

На Волині розпочато реалізацію проекту «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив».

Аграрні підприємства Свентокшиського та Люблінського воєводств (Польща) в рамках спільного проекту товариства «Інтеграція «Європа – Схід» (Польща) та громадської організації «Фонд місцевого розвитку» (Луцьк) планують створити плантації екологічної малини у Волинській області до кінця року. Про це повідомляє громадська ініціатива «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив» на сторінці у Facebook.

Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської допомоги в галузі розвитку. Ця ініціатива є результатом діяльності партнерів із Кельце та Луцька за підтримки Генерального консульства РП у Луцьку.

Зокрема, волинські аграрії отримають понад 70 тис. саджанців польських сортів малини високої якості, екологічних засобів охорони рослин і технічного обладнання. Також проект передбачає підписання довгострокових контрактів з польськими заводами з переробки фруктів і постачальниками саджанців.

Результатом проекту буде створення садівничо-городницького кооперативу, який об’єднуватиме місцевих виробників фруктів та овочів на Волині.

Уже більше від 14-ти громад, які також зацікавлені міжнародною співпрацею з Польщею, виявили бажання взяти участь у проекті.

До кінця 2018 року організатори планують створити на Волині 10 плантацій еко-малини з використанням польських стандартів вирощування та укласти довгострокові угоди з польськими заводами з переробки фруктів і постачальниками саджанців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему