11 Квітня 2018
Новини

Європа фіксує рекордне число нових громадян

Європа фіксує рекордне число нових громадян

Українці найчастіше стають громадянами Польщі, а поляки й румуни прагнуть громадянства інших країн-членів ЄС.

При цьому, як зазначають закордонні ЗМІ з посиланням на дані Євростату, 2016 року зафіксували рекордне число нових громадян ЄС. Причому Польща перебуває далеко в кінці переліку країн, що надають своє громадянство іноземцям.

«У 2016 році громадянство іншої країни-члена ЄС отримали 29,7 тисячі румунів і 19,8 тисячі поляків. Особи, що народилися в Польщі, найчастіше отримували німецьке (6,7 тис.) та британське громадянство (4,4 тис.). У чотирьох державах-членах – Ірландії, Німеччині, Швеції та Великій Британії – поляки стали найбільшою національною групою ЄС, що отримувала нові паспорти», – зазначає видання.

Натомість  зовсім інша картина спостерігається, якщо йдеться про кількість осіб, що отримали польське громадянство. Зокрема, за даними Євростату, в 2016 році Польща видала іноземцям лишень 3684 паспорти.

Ще менші показники продемонстрували лише вісім набагато менших країн: Люксембург, Латвія, Естонія, Болгарія, Мальта, Словенія, Словаччина і Литва.

«Більш як половина нових польських громадян були українцями (видано близько 1900 паспортів). Далі йдуть білоруси (близько 600 паспортів), росіяни та вірмени (по 200) й в’єтнамці (близько 100). Для порівняння: українці отримали 4,6 тис. паспортів у Німеччині, 4 тис. – у Румунії, 3,2 тис. – у Португалії та 1,8 тис. – у Чехії», – зазначено у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали