11 Квітня 2018
Новини

Гендиректор ДП «Волиньвугілля» може сісти за ґрати

Гендиректор ДП «Волиньвугілля» може сісти за ґрати

Посадовець зловживав службовим становищем.

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області затвердив та скерував до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про вчинення генеральним директором державного підприємства «Волиньвугілля» зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та нецільове використання бюджетних коштів у великих розмірах. Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Зокрема, правоохоронці встановили факти виплати протягом серпня – жовтня 2014 року за безпідставним наказом керівника підприємства його працівникам, яких довозили до місця роботи за кошти підприємства, компенсацій  витрат за проїзд громадським та іншим транспортом у сумі майже 600 тис. грн.

Окрім того, в травні 2015 року посадовець незаконно витратив передбачені на інші цілі бюджетні кошти в сумі понад 1,1 млн грн, виплативши заробітну плату працівникам шахти № 1 «Нововолинська», яка ліквідовувалася.

Невдовзі екс-керівник підприємства, котрий щиро розкаявся у вчиненому та активно сприяв розкриттю злочинів, постане перед судом, який і визначить йому покарання.

Довідково: «Волиньвугілля» включає п’ять шахт, що видобувають енергетичне вугілля, загальний фактичний видобуток якого становить більш як 4000 тонн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему