10 Квітня 2018
Новини

Внаслідок вибуху в сирійському Ідлібі загинули 15 осіб

Внаслідок вибуху в сирійському Ідлібі загинули 15 осіб

В Ідлібі, що в Сирії, стався вибух у семиповерховому будинку, в результаті якого близько 15 осіб загинули. Ще 36 отримали поранення. Їхній стан оцінюють як важкий.

Причину вибуху, який стався 10 квітня, ще не з’ясували. На місці працюють рятувальники, які здійснюють пошуки потерпілих. Про це інформує агентство Anadolu Agency.

Як зазначив глава управління цивільної оборони міста Ідліб Хаджа Юсуфа, переважно постраждали діти.

Окрім того, через вибух було пошкоджено інші будинки, а також автомобілі.

Попередньо, у березні, в провінції Ідліб унаслідок удару авіації загинули 3 жінки та дитина, а ще 6 осіб отримали поранення.

Хіматака в Сирії: 70 загиблих. Можливі військові дії у відповідь

Щонайменше 70 осіб загинули в результаті хімічної атаки із застосуванням токсичного газу на сирійське місто Дума, що в районі Східної Гути. Загиблі – це переважно родини, які переховувалися в підвалах.

Інцидент стався 7 квітня, у ніч на неділю, в останньому контрольованому повстанцями населеному пункті в провінції. Про це інформує ВВС.

Про трагедію стало відомо від волонтерської організації «Білі шоломи», яка оприлюднила фото жертв. Загалом жертвами атаки стали більше від тисячі осіб, зокрема жінки та діти.

Пізніше прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей і президент Сполучених Штатів Дональд Трамп висловили переконання, що прибічники режиму президента Сирії Башара Асада та Росія, яка надає йому підтримку, повинні відповісти за ймовірну причетність до хімічної атаки.

Тереза Мей, зокрема, зазначила, що цей напад, під час якого використали хімічну зброю, є ще одним свідченням неабиякої жорстокості режиму Асада. Водночас прем’єр ніяк не прокоментувала можливість того, що Велика Британія приєднається до військових дій проти режиму Асада.

Своєю чергою США у офіційній заяві пообіцяли, що сприятимуть тому, аби винних осіб притягнули до відповідальності.

Також Вашингтон закликав РФ негайно припинити будь-які дії, направлені на підтримку режиму Башара Асада, та налагодити співпрацю з міжнародним товариством, аби попереджувати інші можливі напади.

Окрім того, у Вашингтоні повідомили, що Росія врешті-решт також причетна до «цих жорстоких нападів».

Американський президент Дональд Трамп 9 квітня пообіцяв, що остаточне рішення щодо дій у відповідь на атаку в Думі приймуть протягом 1–2 діб. Не виключена ймовірність міжнародного воєнного заходу.

Він теж висловив стурбованість із приводу того, що відразу не вдалося з’ясувати, хто ініціював напад, однак не виключає, що це Росія, Сирія або Іран.

Росія зі свого боку будь-які звинувачення вважає черговою провокацією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему