5 Квітня 2018
Новини

Прикрашаємо паску вишукано: глазур'ю, мастикою та сухофруктами (фото)

Прикрашаємо паску вишукано: глазур'ю, мастикою та сухофруктами (фото)

Для кожної господині прикрашання паски, що є головною стравою і символом Великодня, – особливий ритуал.

Для цього використовують кольорові цукати, родзинки, кунжут, готові солодощі та заготовки, а також роблять візерунки із прісного тіста. Дуже багато господинь покривають великодній хліб білою глазур’ю, яку можна зробити також кольоровою.

Як приготувати глазур
• 1 білок збити в міцну піну і всипати 100 г цукрової пудри, збити до гладкості;
• всипати ще 120 г пудри та перемішати до однорідності; дати постояти 10 хвилин;
• переклаяти глазур у кондитерський мішок із вузькою насадкою – вона дуже швидко висихає і твердне. Щоб зробити кольорову – додати харчові барвники чи ягідний сік.

Ось кілька варіантів для оригінального прикрашання.

Як прикрасити шоколадною мастикою

Шоколад (чорний або білий) – 200 г, молоко – 2 ст. л., цукрова пудра – 0,5 склянки.

Шоколад поламати на шматки і розтопити на водяній бані. Долити молоко і всипати цукрову пудру. Усе добре перемішати і гарячою глазур’ю намастити остиглу паску.

Також із розтопленого шоколаду можна зробити різні написи або щось складніше й оригінальніше.

Фруктове асорті

Гарний, оригінальний, а ще яскравий та святковий вигляд мають паски із різноманітними сухофруктами. Для цього можна використати родзинки, горіхове асорті (арахіс, мигдаль, кеш’ю, грецькі та кедрові горішки), курагу, інжир, чорнослив.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему