5 Квітня 2018
Новини

Великодні смаколики: рецепти смачної паски та жайворонки

Великодні смаколики: рецепти смачної паски та жайворонки

Саме у Чистий четвер господині завжди приступали до випікання пасок та здоби. Існує багато рецептів і кожна господиня знає безліч секретів. щоб паска вийшла смачною і пухкою. Але, крім бабусиних рецептів, господиням пропонуємо кілька оригінальних. Здивуйте свою родину великоденіми смаколиками...

Кавова вишуканість

Інгредієнти: цукор – 300 г, вершкове масло – 300 г, яйця – 5 шт., розчинна кава «Капучіно» – 2 пакетики, борошно – 400 г, сода – 1 ч. л., вода – 75 мл.

Цукор і масло розтерти, з’єднати з відокремленими від білка жовтками і двома пакетиками «Капучіно». Потім всипати борошно, у яке попередньо додати чайну ложку соди. Замісити тісто. Білки збити із дрібкою солі. Отриману піну ввести у тісто. Масу викласти у форми і випікати. Прикрасити шоколадною піною і декоративними намистинками.

Шоколадно-сирна ніжність

Інгредієнти: сир жирний – 1 кг, вершкове масло – 200 г, яйця – 4 шт., сметана жирна – 400 г, родзинки – 1 склянка, цукати – 150 г, чорний шоколад – 1 плитка, какао – 2 ст. л. 

Сир перемішати зі сметаною, м’яким маслом та яйцями (у комбайні чи перетерти через сито). Шоколад розтопити на водяній бані і всипати у нього какао. Форму для паски вистелити мокрою марлею. Сирну масу з’єднати з цукатами і родзинками, поділити на більшу і меншу частини. До меншої додати какао і шоколад. У форму класти шарами білу масу і шоколадну. Утрамбувати, зверху притиснути вантажем. Форму помістити в миску, щоб стікала рідина. Усе це поставити на добу в холодильник. Готову паску перевернути на тарілку. Прикрасити на свій смак.

Медова ласунка

Інгредієнти для розчини: дріжджі – 200 г, молоко – 2 л, цукор – 2 жмені, трохи борошна. Вимішати і поставити в тепле місце, щоб піднялася.

Друга частина тіста: цукор – 1 л, жовтки – 15 шт., яйця – 6 шт., мед – 100 г, родзинки – 200 г, ванілін.

Яйця, жовтки і цукор збити та з’єднати з розчиною. Влити підігрітий мед, додати розпарені родзинки й ванілін. Замісити тісто. Коли почне відставати від рук, поставити в тепле місце й накрити чистим рушником. Як підійде, випікати. Прикрасити на свій смак.

Жайворонки: смакота для дітей

Інгредієнти: молоко – 180 г, цукор – 3 ст. л., сіль – 0,5 ч. л., цукор ванільний, дріжджі сухі – 1,5 ч. л.,

олія – 50 мл, борошно – 4 склянки.

У теплому молоці розчинити цукор, сіль. Додати просіяне борошно, змішане із дріжджами та ваніліном. Далі влити олію і вимішувати, поки тісто не стане еластичним. Дати підійти 1 годину. Сформувати вузлики, які нагадуватимуть пташки. Один кінець розпластати і зробити надрізи ножем, формуючи хвіст. Із другого кінця сформувати голову, дзьоб. Очі зробити із гвоздичок. Змастити яйцем і випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему