3 Квітня 2018
Новини

Вчені довели: додатковий вихідний – стимул працювати

Вчені довели: додатковий вихідний – стимул працювати

Новозеландська фінансова компанія Perpetual Guardian провела незвичний експеримент. Керівництво скоротило число робочих днів у тижні з п'яти до чотирьох. Про це повідомляє The Guardian.

При цьому, у компанії відзначили, що співробітникам зберегли зарплату, яку їм платили за п'ять робочих днів.

Експеримент почався у березні і триватиме до середини квітня. Потім зібрані дані проаналізують, щоб зрозуміти, як скорочення робочого тижня впливає на продуктивність співробітників.

Якщо експеримент зі скороченим графіком буде ефективним, компанія введе нововведення вже у липні.

Читайте також: Нововведення: робочий день можуть збільшити до 12 годин

За словами глави компанії британця Ендрю Барнса, додатковий вихідний зробив співробітників енергійнішими і в цілому більш позитивними, оскільки у них з'явився час робити те, що вони раніше не встигали.

До слова, новозеландці працюють в середньому по 1752 годин на рік. Дещо менше працюють німці. За ними слідують Данія, Норвегія та Нідерланди, в той час як мексиканці, корейці і костариканців проводять на роботі найбільше часу.

Читайте ще: Я ненавиджу свою роботу. 9 ознак того, що вам пора міняти місце роботи

Люксембург є найпродуктивнішою країною в світі, незважаючи на те, що її робітники працюють в середньому всього 29 годин на тиждень.

До речі, у минулому році в Інституті автономії, заявили, що чотириденний тиждень допоможе позбутися нездорового розподілу роботи і сфокусувати увагу на ефективніших заняттях за більш короткий час.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему