2 Квітня 2018
Новини

П'ять мільйонів банківських карток зламали хакери і виставили дані на продаж

П'ять мільйонів банківських карток зламали хакери і виставили дані на продаж

Інформацію про картки протягом року збирала група хакерів, що раніше зламувала системи ресторанів і готелів. Загалом зловмисники викрали дані про власників п’яти мільйонів банківських карток і виставили інформацію про 125 тисяч карток на продаж. Пише Сьогодні.

Як зазначає видання, незаконні дані хакери отримали через витік інформації в магазинах компаній Saks Fifth Avenue, Saks Off Fifth і Lord & Taylor. Самі ж фірми вже визнали, що у них були недоробки в платіжній системі, якими скористалися хакери для крадіжки даних.

Після інциденту компанії запевнили, що зараз їхні системи онлайн-оплати є безпечними, і підкреслили, що вживають заходів для того, щоб подібні ситуації не повторювалися.

Це не перша кіберзлочинна атака. Як повідомлялося раніше, хакерській групі APT28, яка вчинила кібератаку на сервери уряду Німеччини, вдалося викрасти записи переговорів ЄС з Великобританією щодо Brexit, а також з переговорів ЄС з Україною та Білоруссю.

Читайте також: Кіберполіція викрила хакера, який зламував бази світових банків та готелів (відео)

Британське антидопінгове агентство (UKAD) після хакерської атаки визнало, що здобиччю кіберзлочинців могли стати тисячі результатів допінг-тестів, зокрема, медичні звіти про футболістів Прем’єр-ліги, найсильніших спортсменів-олімпійців, а також велосипедистів.

Не оминула ця напасть і Україну. Зокрема,  місцеві хакери все частіше стали вимагати зі своїх жертв викупи в Bitcoin.

«Жертвам від імені так званої хакерської групи LizardSquad на електронні поштові скриньки приходять листи з повідомленням, що їхнє підприємство вибрано для наступної DDoS-атаки. Для того щоб уникнути блокування роботи, жертви повинні заплатити хакерам три біткойни», – зазначають поліцейські.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему