30 Березня 2018
Новини

Уже сьогодні вночі буде повний Блакитний місяць

Уже сьогодні вночі буде повний Блакитний місяць

Цьогоріч повний Блакитний місяць відбудеться 31 березня 2018 року. Таке особливе астрономічне явище трапляється раз на 2,7 роки, тому його не можна пропустити. Про це повідомляє агество NASA у Facebook.

Блакитний Місяць – це другий повний місяць у березні 2018. Це явище досить рідкісне, а відбувається воно тому, що в місячному календарі всього 29,5 дні, що трохи менше за кількість діб у календарі. Тому іноді в році ми бачимо не 12, а цілих 13 повних Місяців.

Повний місяць – це період місячного циклу, при якому світило досягає піку свого "розміру". При цьому його вплив на все живе посилюється і досягає максимального рівня. Хай там як вважають скептики, але повний Місяць таки впливає на людину.

Як впливає повний місяць на людей?

Вплив Місяця на людину в повний місяць виражається в тому, що ми стаємо більш емоційними і чутливими. У цей період багато хто страждає від безсоння і підвищеної активності, часто відчувають, що їм складно усидіти на одному місці, особливо під час довгого робочого дня. Якщо на повню переважно реагують чоловіки, то повний Місяць більше впливає на жінок, так як вони частіше керуються своїми емоціями.

Читайте також: Повний Блакитний місяць: обережно зі здоров’ям

Статистика показує, що найвищий відсоток самогубств, як і загострення різних хронічних захворювань, в першу чергу – психічних, також припадає на фазу повного Місяця. Недарма людська фантазія приписує підвищену активність в час повні усілякій нечисті: вовкулаками, перевертням і відьмам.

Як впливає повний місяць на здоров’я?

Повний місяць непросто переносити людям із захворюваннями серця, у гіпертоніків помічають крім серцевих недуг збільшення кількість рідини в тканинах . У дні повного місяця збільшується активність вірусів, тому ризик захворювань і отруєнь значно збільшується.

Вплив повного місяця на жінок відрізняється дуже цікавою особливістю. Цей період значно збільшує можливість зачаття, адже саме в цей час процес потрапляння дозрілої яйцеклітини в матку збільшується.

В цей період краще не призначати операції. По-перше, частіше трапляються кровотечі, які важко зупинити, а по-друге, процес одужання буде більш тривали. Натомість максимально ефективним буде очищення організму.

Що не можна робити в повний місяць?

Не рекомендується ні давати, ні вимагати назад борг - це може лише зіпсувати стосунки. Якщо ж комусь потрібна допомога, то допоможіть, але безоплатно.

Краще не вживати в цей час алкоголь: психіка на все реагує загострено, а захисні механізми тіла знижуються. Навіть якщо ви запрошені на важливу подію і не можете "не пригубити", обмежтеся, наприклад, келихом вина.

Витрачати гроші в повний місяць треба з розумом - ви можете вкласти їх в нерухомість, у машину або меблі, тобто в щось велике і глобальне, в те, що прослужить вам довгі роки. А ось дрібні покупки краще не робити - є небезпека того, що ви придбаєте багато зайвого або неякісний товар.

Те ж саме можна сказати і про спілкування з неприємними вам людьми: якщо не виходить відмовитися від нього зовсім, постарайтеся звести стресові розмови до мінімуму.

В повний місяць не варто з'ясовувати стосунки, звертатися до начальства за допомогою, зустрічатися з недругами і недоброзичливцями - занадто великий ризик спровокувати глобальний конфлікт. Не рекомендується також просити про підвищення на посаді або про збільшення заробітної плати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему