28 Березня 2018
Новини

Американці передали волинським дітям тонну благодійних медикаментів

Американці передали волинським дітям тонну благодійних медикаментів

Українська діаспора американського міста Портленд зі штату Орегон, зокрема представники Українсько-американської культурної асоціації надіслали Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню гуманітарну допомогу – дорогі розхідні матеріали для щоденної лікарської практики.

Загалом за сприяння обласного благодійного фонду «Серце в долонях» до Луцька прибула майже тонна вантажу – 29 коробок із сучасним якісним переважно лабораторним начинням.

– Це колосальна допомога для лікування діток, якої не буває забагато, – зазначає генеральний директор дитячого територіального медичного об’єднання Сергій Ляшенко. – Ці матеріали використовують у найсучасніших клініках світу, особливо дитячих. Допомога суттєво знизить фінансове навантаження на батьків маленьких пацієнтів. Адже нині, скажімо, лише одна пробірка коштує близько 15-20 гривень. Благодійний вантаж після отримання негайно розпакують для лікування пацієнтів.

Це перший вантаж американських благодійників. Як зазначає координатор співпраці з Українсько-американською культурною асоціацією, представник Волинського обласного благодійного фонду «Серце в долонях» Олександр Кізім, діаспора США не лише за власний кошт придбала медикаменти, але й повністю профінансувала довгий шлях гуманітарного вантажу з-за океану на Волинь.

– Ми налаштовані ц надалі плідно співпрацювати з американськими колегами. Вже формується нова партія допомоги. Після переговорів плануємо безпосередньо надсилати контейнери з медикаментами у лікарні. Адже обов’язкова умова благодійників – адресність надходження вантажу задля ліпшої прозорості, – наголошує представник фонду «Серце в долонях».

До слова, напередодні представники Українсько-американської культурної асоціації відвідали санаторій для дітей з батьками «Дачний» під Луцьком, що на балансі територіального медичного об’єднання. Американці мають намір долучитися до проекту реабілітації пролікованих діток.

Одночасно з американцями, нині територіальне дитяче медичне об’єднання найтісніше співпрацює з німецькою благодійницею, головою фонду «Чорнобильська допомога» із Ганновера Рітою Лімрот. Вона перебуває в Україні і відстежує свій черговий благодійний вантаж. Заодно дитяче об’єднання вийшло на нову співпрацю – з австрійською благодійницею Катериною Швайдер. Вона допомагає волинським медикам поліпшувати матеріально-технічну базу дитячої клініки, а також зголосилася фінансувати навчання волинських лікарів за кордоном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему